Promocja dnia!
Reklama

PIROSIARCZYN POTASU do stabilizacji nastawów i win oraz dezynfekcji - 10 g (BROWIN)

Winiarstwo

Cena:2.50
masz pytania?

Pirosiarczyn Potasu jest środkiem powszechnie stosowanym w winiarstwie do stabilizacji moszczów i gotowych win. Zapobiega rozwojowi bakterii, grzybów i dzikich drożdży. Stabilizuje barwę i klarowność wina. Może być również stosowany do odkażania naczyń, sprzętu winiarskiego i piwowarskiego.

Stabilizacja nastawu: Dawkowanie: 1 g Pirosiarczynu Potasu na 3-5 litrów nastawu.
Sposób użycia: Odpowiednią porcję Pirosiarczynu Potasu rozpuścić w 50-100 ml wody. Dodać do nastawu i wymieszać.

Stabilizacja wina: Dawkowanie: 1 g Pirosiarczynu Potasu na 10 litró wina.
Sposób użycia: Odpowiednią porcję Pirosiarczynu Potasu rozpuścić w 50-100 ml wody. Dodać do wina i wymieszać.

Odkażanie: Dawkowanie: 10 g Pirosiarczanu Potasu na 2 litry wody.
Sposób użycia: Rozpuścić Pirosiarczyn Potasu w wodzie. Używać do mycia i dezynfekcji wszelkiego rodzaju sprzętu winiarskiego i piwowarskiego: balonów, butelek, pojemników fermentacyjnych, pras, beczek, akcesoriów.