Promocja dnia!
Reklama

Nasiona na kiełki

  • Zobacz wszystkie | Strony: Nasiona, grzybnie » Nasiona na kiełki
  • BROKUŁ NASIONA NA KIEŁKI 10g TORSEED

    Nasiona, grzybnie » Nasiona na kiełki

    Kiełki brokuła, podobnie jak brokuł oraz inne rośliny z rodziny krzyżowych zawierają sulforafan – substancję zapobiegającą powstawania raka. Istotne jest, że kiełki zawierają nawet do 20 razy więcej sulforofanu niż dorosła roślina. Spożycie 50 g kiełków dostarcza organizmowi tyle samo substancji, co spożycie 1 kg brokuła. Kiełki brokuła, pikantne w smaku, doskonale pasują do kanapek i mieszanych sałatek. W zależności od upodobań dodaje się do sałatek, past twarogowych i rybnych, serów.

    KP

    Cena:4.90
  • JARMUŻ NASIONA NA KIEŁKI - 10g TORSEED

    Nasiona, grzybnie » Nasiona na kiełki

    Źródło cennych składników odżywczych, witamin (A, C, D), mikroelementów i enzymów. Regularne spożywanie przeciwdziała nowotworom, wirusom, ułatwia trawienie, uaktywnia system odpornościowy organizmu. Poprawia pamięć i posiada właściwości pobudzające. W zależności od naszych upodobań dodajemy do sałatek, past twarogowych i rybnych, serów i kanapek.

    Cena:3.60
  • MIESZANKA PIKANTNA NASIONA NA KIEŁKI - 20 G TORSEED

    Nasiona, grzybnie » Nasiona na kiełki

    Specjalnie skomponowana mieszanka o szerokim składzie gatunkowym. Wyrośnięte z niej kiełki są naturalnym źródłem witamin z grupy A, B, C, D, E, kwasu foliowego, aminokwasów, całej gamy mikroelementów, enzymów oraz innych substancji aktywnych. Składniki te są łatwo przyswajalne, niskokaloryczne, wspomagają procesy fizjologiczne człowieka, a także podnoszą jego odporność. Wykazują też działanie antynowotworowe, obniżają poziom złego cholesterolu i trój-glicerydów, regulują procesy trawienia oraz przemiany materii organizmu. Wskazane jest spożywanie kiełków na surowo, wówczas zachowują najwięcej swoich wartości zdrowotnych. Stanowią doskonały dodatek do kanapek, sałatek, past twarogowych i rybnych, a także do dań obiadowych.

    Skład:
    - 40% rzodkiewka,
    - 20% gorczyca,
    - 10% kalarepa czerwona,
    - 10% jarmuż,
    - 10% rzeżucha,
    - 10% brokuł.

    Cena:4.90
  • MIESZANKA ZDROWIE I URODA NASIONA NA KIEŁKI 15g TORSEED

    Nasiona, grzybnie » Nasiona na kiełki

    W jej skład wchodzą miedzy innymi: siemię lniane, rukola, brukiew, mizuna, kozieradka, rzodkiewka, portulaka i lucerna. Kiełki tej mieszanki zawierają całe spektrum witamin, składników mineralnych, aminokwasów, błonnika oraz wielu innych składników biologicznie aktywnych. Tak szeroki skład tej mieszanki stymuluje i usprawnia działanie wielu funkcji fizjologicznych organizmu człowieka. Poprawia funkcjonowanie układu odpornościowego i nerwowego, układu krążenia, wykazuje także działanie antynowotworowe. Składniki odżywcze w tej mieszance wykazują bardzo korzystne oddziaływanie na skórę, włosy i paznokcie, a także na układ kostno-stawowy.

    KP

    Cena:4.90
  • RZEŻUCHA NASIONA NA KIEŁKI 30g TORSEED

    Nasiona, grzybnie » Nasiona na kiełki

    Źródło cennych składników odżywczych, witamin (A, C, D), mikroelementów i enzymów.
    Regularne spożywanie przeciwdziała nowotworom, wirusom, ułatwia trawienie,
    uaktywnia system odpornościowy organizmu. Poprawia pamięć i posiada właściwości pobudzające.
    W zależności od naszych upodobań dodajemy do sałatek, past twarogowych i rybnych, serów i kanapek.

    Produkcje kiełków najłatwiej prowadzić na kiełkownicy:
    wypłukane nasiona zamoczyć na 3-6 godzin w ciepłej, przegotowanej wodzie,
    a następnie równomiernie rozłożyć na siatce naczynia na kiełki.
    Dodać wody do dolnego poziomu siatki i dbać o jej systematyczne uzupełnianie i wymianę,
    jednocześnie zraszając nasiona w ciągu kilku następnych dni.

    KP

    Cena:3.40
  • RZODKIEWKA NASIONA NA KIEŁKI 20g TORSEED

    Nasiona, grzybnie » Nasiona na kiełki

    Dzięki dużej ilości wit. C podnoszą odporność organizmu.
    Regularne spożywanie przeciwdziała nowotworom, wirusom, ułatwia trawienie.
    Poprawiają pamięć i posiadają właściwości pobudzające. Kiełki rzodkiewki mają ostry, pieprzny smak.
    Mogą nimi zastępować szczypiorek, dobrze komponują się z sosami śmietanowymi i majonezowymi
    oraz potrawami jajecznymi.

    Produkcje kiełków najłatwiej prowadzić na kiełkownicy:
    wypłukane nasiona zamoczyć na 3-6 godzin w ciepłej, przegotowanej wodzie,
    a następnie równomiernie rozłożyć na siatce naczynia na kiełki.
    Dodać wody do dolnego poziomu siatki i dbać o jej systematyczne uzupełnianie i wymianę,
    jednocześnie zraszając nasiona w ciągu kilku następnych dni.

    KP

    Cena:3.60
  • Zobacz wszystkie | Strony: Nasiona, grzybnie » Nasiona na kiełki