Promocja dnia!
Reklama

Winiarstwo

Drożdże, pożywki, wężyki, korki, rurki do fermentacji, winomierze itp.

  • Zobacz wszystkie | Strony: 1 2 Następna »
  • BALON DO WINA 25L W KOSZU PLASTIKOWYM

    Winiarstwo

    Balon szklany wąskootworowy przeznaczony do fermentacji win, piw, miodów pitnych i do nalewek. Plastikowa, zdejmowana obudowa pozwala na dokładne umycie balonu, pełniąc jednocześnie funkcję ochrony szkła przed stłuczeniem.

    Korki dopasowane do balonu o pojemności 25 L:
    -korek gumowy o średnicy 43 mm, z otworem na rurkę fermentacyjną (szklaną lub plastikową),
    -korek z korka o średnicy 45 mm, bez otworu do zamknięcia balonu,
    -kaptur/korek gumowy,

    Charakterystyka:
    Szkło, z którego wykonany jest balon, jest szkłem sodowym, posiadającym wszelkie atesty pozwalające na kontakt z artykułami spożywczymi.

    Użytkowanie:
    Balonu nie wolno myć w gorącej wodzie oraz poddawać gwałtownym zmianom termicznym (przenoszenie z zimnego do ciepłego otoczenia), zbyt wysoka temperatura mogłaby spowodować uszkodzenie szkła. Zalecane jest mycie balonów w letniej wodzie z dodatkiem środków dezynfekcyjnych, np. pirosiarczynu potasu. Zaletą szklanych balonów jest ich wysoka szczelność i możliwość „podpatrywania” procesu fermentacji. Z praktycznego punktu widzenia polecane jest prowadzenie pierwszej fermentacji w miazdze w pojemniku fermentacyjnym, a następnie - po pierwszym zlaniu i odciśnięciu owoców - prowadzenie dalszej fermentacji w szklanym balonie.

    UWAGA!!!
    Ze względu na powstające w trakcie burzliwej fermentacji duże naprężenia, zalecane jest w tym okresie zamknięcie balonu mniej szczelnym czopem z waty, co zapobiega ewentualnemu pęknięciu szkła.

    Cena:95.00
  • BALON DO WINA 34L W KOSZU PLASTIKOWYM

    Winiarstwo

    Balon szklany wąskootworowy przeznaczony do fermentacji win, piw, miodów pitnych i do nalewek. Plastikowa, zdejmowana obudowa pozwala na dokładne umycie balonu, pełniąc jednocześnie funkcję ochrony szkła przed stłuczeniem.

    Korki dopasowane do balonu o pojemności 34 L:
    -korek z korka o średnicy 45 mm, bez otworu do zamknięcia balonu,
    -kaptur/korek gumowy.

    Charakterystyka:
    Szkło, z którego wykonany jest balon, jest szkłem sodowym, posiadającym wszelkie atesty pozwalające na kontakt z artykułami spożywczymi.

    Użytkowanie:
    Balonu nie wolno myć w gorącej wodzie oraz poddawać gwałtownym zmianom termicznym (przenoszenie z zimnego do ciepłego otoczenia), zbyt wysoka temperatura mogłaby spowodować uszkodzenie szkła. Zalecane jest mycie balonów w letniej wodzie z dodatkiem środków dezynfekcyjnych, np. pirosiarczynu potasu. Zaletą szklanych balonów jest ich wysoka szczelność i możliwość „podpatrywania” procesu fermentacji. Z praktycznego punktu widzenia polecane jest prowadzenie pierwszej fermentacji w miazdze w pojemniku fermentacyjnym, a następnie - po pierwszym zlaniu i odciśnięciu owoców - prowadzenie dalszej fermentacji w szklanym balonie.

    UWAGA!!!
    Ze względu na powstające w trakcie burzliwej fermentacji duże naprężenia, zalecane jest w tym okresie zamknięcie balonu mniej szczelnym czopem z waty, co zapobiega ewentualnemu pęknięciu szkła.

    Cena:105.00
  • BUTELKA KWADRAT Z HERMETYCZNYM ZAMKNIĘCIEM - 0,5 L (BROWIN)

    Winiarstwo

    Butelka biała o podstawie kwadratu, zamykana szczelnie na kapsel druciany.

    Butelek nie wolno myć w gorącej wodzie zbyt wysoka temperatura mogłaby spowodować uszkodzenie szkła. Zalecane jest mycie szkła w letniej wodzie z dodatkiem środków dezynfekcyjnych np.pirosiarczyn potasu. Butelka nie jest przystosowana do przechowywania napojów gazowanych, np.:piwa.

    Cena:6.50
  • BUTELKA Z HERMETYCZNYM ZAMKNIĘCIEM OKRĄGŁA KOLOR - 1 L (BROWIN)

    Winiarstwo

    Butelka kolorowa (dostępnych 6 kolorów) , okrągła, zamykana szczelnie na kapsel druciany.
    -1 sztuka hermetycznego kapsla z drutu w komplecie,
    - kapsel z drutu .

    Szkło posiada wszelkie atesty zezwalające na kontakt z produktami spożywczymi.

    Użytkowanie:
    Butelek nie wolno myć w gorącej wodzie zbyt wysoka temperatura mogłaby spowodować uszkodzenie szkła. Zalecane jest mycie szkła w letniej wodzie z dodatkiem środków dezynfekcyjnych np.pirosiarczyn potasu. Butelka nie jest przystosowana do przechowywania napojów gazowanych, np.:piwa.

    W KOMENTARZU NA KOŃCU ZAMÓWIENIA PROSZĘ NAPISAĆ NUMER WYBRANEJ BUTELKI.

    Cena:9.00
  • DROŻDŻE GORZELNICZE TURBO 24 H - 180 g (BROWIN)

    Winiarstwo

    Turbo Yeast to połączenie aktywnych, wysokoalkoholizujących drożdży gorzelniczych z precyzyjnie opracowaną dla nich pożywką. Gwarancja szybkiej, czystej i wydajnej fermentacji nastawów cukrowych.

    Przepis na 25 litrów nastawu:
    W pojemniku fermentacyjnym rozpuścić 7 kg cukru w 6 l gorącej wody. Po czym dodaj kolejne 15 l zimnej wody. Po wystudzeniu płynu do temperatury 30-35 stopni wsyp zawartość saszetki i starannie wymieszaj. Całość poddaj fermentacji w temperaturze 25-28 stopni w ciągu 24-96 h.

    Drożdże Turbo Yeast mogą być również używane do nastawów owocowych lub zbożowych, po odpowiednim dostosowaniu ilości dodawanego cukru.

    Cena:18.00
  • DROŻDŻE GORZELNICZE TURBO GROM 72 H - 120 g (BROWIN)

    Winiarstwo

    Turbo Yeast Grom 72 h to połączenie aktywnych, wysokoalkoholizujących drożdży gorzelniczych z precyzyjnie opracowaną dla nich pożywką. Gwarancja szybkiej, czystej i wydajnej fermentacji nastawów cukrowych.

    Przepis na 25 litrów nastawu:
    W pojemniku fermentacyjnym rozpuścić 7 kg cukru w 6 l gorącej wody. Po czym dodaj kolejne 15 l zimnej wody. Po wystudzeniu płynu do temperatury 30-35 stopni wsyp zawartość saszetki i starannie wymieszaj. Całość poddaj fermentacji w temperaturze 25-28 stopni w ciągu 3-5 dni.

    Drożdże Turbo Yeast Grom 72 h mogą być również używane do nastawów owocowych lub zbożowych, po odpowiednim dostosowaniu ilości dodawanego cukru.

    Cena:10.50
  • DROŻDŻE SUSZONE FERMICRU VR5 do win czerwonych - 7 g (BROWIN)

    Winiarstwo

    Fermicru VR5 aktywne, suszone drożdże winiarskie.
    Porcja na 10-35 litrów wina.

    Sposób użycia:
    Drożdże Fermicru VR5 nie wymagają wstępnego namnażania. Zawartość torebeczki wymieszać w 100 ml przegotowanej i wystudzonej do temperatury 35 stopni wody. Całość pozostawić na 20 minut i po tym czasie wlać do balonu z nastawem wina.

    Cena:4.30
  • DROŻDŻE SUSZONE FERMIVIN do win białych i czerwonych - 7 g (BROWIN)

    Winiarstwo

    Fermivin aktywne, suszone drożdże winiarskie.
    Porcja na 10-35 litrów wina.

    Sposób użycia:
    Drożdże Fermivin nie wymagają wstępnego namnażania. Zawartość torebeczki wymieszać w 100 ml przegotowanej i wystudzonej do temperatury 35 stopni wody. Całość pozostawić na 20 minut i po tym czasie wlać do balonu z nastawem wina.

    Cena:3.80
  • KLAROWIN do klarowania win i soków - 10 g (BROWIN)

    Winiarstwo

    Klarowin (bentonit) to skuteczny środek do klarowania win i soków. Po napęcznieniu w wodzie wykazuje silne właściwości adsorpcyjne. Wiąże w swej strukturze różnego typu substancje, głównie białka, powodując ich osadzanie. Jest środkiem w pełni bezpiecznym. Nie wchodzi w reakcje z winem.

    Dawkowanie: Stosować w proporcji 1 g Klarowinu na 1 litr wina (soku). Zawartość torebki wystarcza na 10 litrów.

    Sposób użycia: Odpowiednią porcję Klarowinu wsypać do 100 ml wody i wymieszać. Pozostawić na dobę często mieszając. Uzyskaną zawiesinę wlać do klarowanego płynu i dokładnie wymieszać. Efekty klarowania widoczne są już po kilku dniach.

    Cena:1.80
  • KOREK DO BALONU 28/26 mm (BIOWIN)

    Winiarstwo

    Charakterystyka produktu:
    Dostępny w sprzedaży korek posiada atesty PZH dopuszczające je do kontaktu z produktami spożywczymi. Korek zaopatrzony jest w otwór, w którym można zamontować rurkę fermentacyjną (szklaną lub plastikową). Wykonany z PCV.

    Użytkowanie:
    Korki syntetyczne do balonów- zaleca się przed użyciem, dokładnie je wymyć ciepłą wodą z płynem do mycia naczyń, następnie dokładnie go osuszyć. Ma to na celu usunięcie warstwy silikonu pozostałego po etapie produkcji, który może przyczynić się do wysunięcia się korka z balonu w trakcie fermentacji lub zsunięcia w przypadku kapturów gumowych.

    Dopasowane są do:
    - gąsiorów o pojemności 5 litrów.

    Cena:2.00
  • KOREK DO BALONU 33/29 mm (BIOWIN)

    Winiarstwo

    Charakterystyka produktu:
    Dostępny w sprzedaży korek posiada atesty PZH dopuszczające je do kontaktu z produktami spożywczymi. Korek zaopatrzony jest w otwór, w którym można zamontować rurkę fermentacyjną (szklaną lub plastikową). Wykonany z PCV.

    Użytkowanie:
    Korki syntetyczne do balonów- zaleca się przed użyciem, dokładnie je wymyć ciepłą wodą z płynem do mycia naczyń, następnie dokładnie go osuszyć. Ma to na celu usunięcie warstwy silikonu pozostałego po etapie produkcji, który może przyczynić się do wysunięcia się korka z balonu w trakcie fermentacji lub zsunięcia w przypadku kapturów gumowych.
    Dopasowane są do:
    - gąsiorów o pojemności 5 L,
    - balonów o pojemności 5 i 10 L.

    Cena:2.20
  • KOREK DO BALONU 41/37 mm (BIOWIN)

    Winiarstwo

    Charakterystyka produktu:
    Dostępny w sprzedaży korek posiada atesty PZH dopuszczające je do kontaktu z produktami spożywczymi. Korek zaopatrzony jest w otwór, w którym można zamontować rurkę fermentacyjną (szklaną lub plastikową). Wykonany z PCV.

    Użytkowanie:
    Korki syntetyczne do balonów- zaleca się przed użyciem, dokładnie je wymyć ciepłą wodą z płynem do mycia naczyń, następnie dokładnie go osuszyć. Ma to na celu usunięcie warstwy silikonu pozostałego po etapie produkcji, który może przyczynić się do wysunięcia się korka z balonu w trakcie fermentacji lub zsunięcia w przypadku kapturów gumowych.

    Cena:2.50
  • KOREK DO BALONU 43/40 mm (BIOWIN)

    Winiarstwo

    Charakterystyka produktu: Dostępny w sprzedaży korek posiada atesty PZH dopuszczające je do kontaktu z produktami spożywczymi. Korek zaopatrzony jest w otwór, w którym można zamontować rurkę fermentacyjną (szklaną lub plastikową). Wykonany z PCV.

    Użytkowanie :
    Korki syntetyczne do balonów- zaleca się przed użyciem, dokładnie je wymyć ciepłą wodą z płynem do mycia naczyń, następnie dokładnie go osuszyć. Ma to na celu usunięcie warstwy silikonu pozostałego po etapie produkcji, który może przyczynić się do wysunięcia się korka z balonu w trakcie fermentacji lub zsunięcia w przypadku kapturów gumowych.

    Dopasowane są do:
    - balonów o pojemności 10 litrów,
    - balonów o pojemności 15 litrów,
    - balonów o pojemności 20 litrów,
    - balonów o pojemności 25 litrów,
    - balonów o pojemności 34 litry.

    Cena:2.70
  • KOREK STOŻKOWY d23/18 mm - 10 szt. (BROWIN)

    Winiarstwo

    Korek z korka, stożkowy dopasowany do butelek o średnicy wewnętrznej szyjki ok 18-21 mm.

    Cena:8.50
  • KOREK STOŻKOWY d23/18 mm - 100 szt. (BROWIN)

    Winiarstwo

    Korek z korka, stożkowy dopasowany do butelek o średnicy wewnętrznej szyjki ok 18-21 mm.

    Cena:75.00
  • Zobacz wszystkie | Strony: 1 2 Następna »