Promocja dnia!
Reklama

Winiarstwo

Drożdże, pożywki, wężyki, korki, rurki do fermentacji, winomierze itp.

  • Zobacz wszystkie | Strony: 1 2 3 Następna »
  • BALON DO WINA 25L W KOSZU PLASTIKOWYM

    Winiarstwo

    Balon szklany wąskootworowy przeznaczony do fermentacji win, piw, miodów pitnych i do nalewek. Plastikowa, zdejmowana obudowa pozwala na dokładne umycie balonu, pełniąc jednocześnie funkcję ochrony szkła przed stłuczeniem.

    Korki dopasowane do balonu o pojemności 25 L:
    -korek gumowy o średnicy 43 mm, z otworem na rurkę fermentacyjną (szklaną lub plastikową),
    -korek z korka o średnicy 45 mm, bez otworu do zamknięcia balonu,
    -kaptur/korek gumowy,

    Charakterystyka:
    Szkło, z którego wykonany jest balon, jest szkłem sodowym, posiadającym wszelkie atesty pozwalające na kontakt z artykułami spożywczymi.

    Użytkowanie:
    Balonu nie wolno myć w gorącej wodzie oraz poddawać gwałtownym zmianom termicznym (przenoszenie z zimnego do ciepłego otoczenia), zbyt wysoka temperatura mogłaby spowodować uszkodzenie szkła. Zalecane jest mycie balonów w letniej wodzie z dodatkiem środków dezynfekcyjnych, np. pirosiarczynu potasu. Zaletą szklanych balonów jest ich wysoka szczelność i możliwość „podpatrywania” procesu fermentacji. Z praktycznego punktu widzenia polecane jest prowadzenie pierwszej fermentacji w miazdze w pojemniku fermentacyjnym, a następnie - po pierwszym zlaniu i odciśnięciu owoców - prowadzenie dalszej fermentacji w szklanym balonie.

    UWAGA!!!
    Ze względu na powstające w trakcie burzliwej fermentacji duże naprężenia, zalecane jest w tym okresie zamknięcie balonu mniej szczelnym czopem z waty, co zapobiega ewentualnemu pęknięciu szkła.

    Cena:95.00
  • BALON DO WINA 34L W KOSZU PLASTIKOWYM

    Winiarstwo

    Balon szklany wąskootworowy przeznaczony do fermentacji win, piw, miodów pitnych i do nalewek. Plastikowa, zdejmowana obudowa pozwala na dokładne umycie balonu, pełniąc jednocześnie funkcję ochrony szkła przed stłuczeniem.

    Korki dopasowane do balonu o pojemności 34 L:
    -korek z korka o średnicy 45 mm, bez otworu do zamknięcia balonu,
    -kaptur/korek gumowy.

    Charakterystyka:
    Szkło, z którego wykonany jest balon, jest szkłem sodowym, posiadającym wszelkie atesty pozwalające na kontakt z artykułami spożywczymi.

    Użytkowanie:
    Balonu nie wolno myć w gorącej wodzie oraz poddawać gwałtownym zmianom termicznym (przenoszenie z zimnego do ciepłego otoczenia), zbyt wysoka temperatura mogłaby spowodować uszkodzenie szkła. Zalecane jest mycie balonów w letniej wodzie z dodatkiem środków dezynfekcyjnych, np. pirosiarczynu potasu. Zaletą szklanych balonów jest ich wysoka szczelność i możliwość „podpatrywania” procesu fermentacji. Z praktycznego punktu widzenia polecane jest prowadzenie pierwszej fermentacji w miazdze w pojemniku fermentacyjnym, a następnie - po pierwszym zlaniu i odciśnięciu owoców - prowadzenie dalszej fermentacji w szklanym balonie.

    UWAGA!!!
    Ze względu na powstające w trakcie burzliwej fermentacji duże naprężenia, zalecane jest w tym okresie zamknięcie balonu mniej szczelnym czopem z waty, co zapobiega ewentualnemu pęknięciu szkła.

    Cena:105.00
  • BUTELKA GALLONE Z ZAKRĘTKĄ - 0,5 L (BROWIN)

    Winiarstwo

    Butelka /galon przeznaczony głównie do przechowywania już gotowych trunków.

    Szkło, których wykonana jest butelka posiada wszelkie atesty zezwalające na kontakt z produktami spożywczymi zawierającymi alkohol.

    Butli nie wolno myć w gorącej wodzie oraz poddawać gwałtownym zmianom termicznym (przenoszenie z zimnego do ciepłego otoczenia), zbyt wysoka temperatura mogłaby spowodować uszkodzenie szkła. Zalecane jest mycie balonów w letniej wodzie z dodatkiem środków dezynfekcyjnych np.pirosiarczyn potasu.

    Cena:6.80
  • BUTELKA GALLONE Z ZAKRĘTKĄ - 1 L (BROWIN)

    Winiarstwo

    Butelka /galon przeznaczony głównie do przechowywania już gotowych trunków.

    Szkło, których wykonana jest butelka posiada wszelkie atesty zezwalające na kontakt z produktami spożywczymi zawierającymi alkohol.

    Butli nie wolno myć w gorącej wodzie oraz poddawać gwałtownym zmianom termicznym (przenoszenie z zimnego do ciepłego otoczenia), zbyt wysoka temperatura mogłaby spowodować uszkodzenie szkła. Zalecane jest mycie balonów w letniej wodzie z dodatkiem środków dezynfekcyjnych np.pirosiarczyn potasu.

    Cena:7.70
  • BUTELKA KWADRAT Z HERMETYCZNYM ZAMKNIĘCIEM - 0,5 L (BROWIN)

    Winiarstwo

    Butelka biała o podstawie kwadratu, zamykana szczelnie na kapsel druciany.

    Butelek nie wolno myć w gorącej wodzie zbyt wysoka temperatura mogłaby spowodować uszkodzenie szkła. Zalecane jest mycie szkła w letniej wodzie z dodatkiem środków dezynfekcyjnych np.pirosiarczyn potasu. Butelka nie jest przystosowana do przechowywania napojów gazowanych, np.:piwa.

    Cena:6.50
  • BUTELKA SZKLANA MARASCA - 0,5 L (BROWIN)

    Winiarstwo

    Butelka o podstawie kwadratu, zamykana zakrętką.

    Szkło, z którego wykonana jest butlka posiada wszelkie atesty zezwalające na kontakt z produktami spożywczymi zawierającymi alkohol.

    Butli nie wolno myć w gorącej wodzie oraz poddawać gwałtownym zmianom termicznym (przenoszenie z zimnego do ciepłego otoczenia), zbyt wysoka temperatura mogłaby spowodować uszkodzenie szkła. Zalecane jest mycie szkła w letniej wodzie z dodatkiem środków dezynfekcyjnych np.pirosiarczyn potasu.

    Cena:5.20
  • BUTELKA Z HERMETYCZNYM ZAMKNIĘCIEM JABŁUSZKA - 1 L (BROWIN)

    Winiarstwo

    Butelka biała, ze zdobieniami na ściankach (jabłuszka), zamykana szczelnie na kapsel druciany.

    Butelek nie wolno myć w gorącej wodzie zbyt wysoka temperatura mogłaby spowodować uszkodzenie szkła. Zalecane jest mycie szkła w letniej wodzie z dodatkiem środków dezynfekcyjnych np.pirosiarczyn potasu. Butelka nie jest przystosowana do przechowywania napojów gazowanych, np.:piwa.

    Cena:7.80
  • BUTELKA Z HERMETYCZNYM ZAMKNIĘCIEM OKRĄGŁA KOLOR - 1 L (BROWIN)

    Winiarstwo

    Butelka kolorowa (dostępnych 6 kolorów) , okrągła, zamykana szczelnie na kapsel druciany.
    -1 sztuka hermetycznego kapsla z drutu w komplecie,
    - kapsel z drutu .

    Szkło posiada wszelkie atesty zezwalające na kontakt z produktami spożywczymi.

    Użytkowanie:
    Butelek nie wolno myć w gorącej wodzie zbyt wysoka temperatura mogłaby spowodować uszkodzenie szkła. Zalecane jest mycie szkła w letniej wodzie z dodatkiem środków dezynfekcyjnych np.pirosiarczyn potasu. Butelka nie jest przystosowana do przechowywania napojów gazowanych, np.:piwa.

    W KOMENTARZU NA KOŃCU ZAMÓWIENIA PROSZĘ NAPISAĆ NUMER WYBRANEJ BUTELKI.

    Cena:9.00
  • DROŻDŻE DO CYDRU SŁODKIEGO I PÓŁSŁODKIEGO CIDERINI SWEET - 5 G (BROWIN)

    Winiarstwo

    Ciderini sweet drożdże do cydru słodkiego i półsłodkiego.
    Porcja 5 g na 15-20 litrów cydru.

    Sposób użycia:
    Drożdże nie wymagają wstępnego namnażania. Zawartość torebeczki wymieszać w 100 ml przegotowanej i wystudzonej do temperatury około 25 stopni wody. Całość pozostawić na 20 minut. Po tym czasie dodać do nastawu.

    Drożdże do cydru wymagają dodatku pożywki.

    Cena:7.00
  • DROŻDŻE GORZELNICZE TURBO 24 H - 180 g (BROWIN)

    Winiarstwo

    Turbo Yeast to połączenie aktywnych, wysokoalkoholizujących drożdży gorzelniczych z precyzyjnie opracowaną dla nich pożywką. Gwarancja szybkiej, czystej i wydajnej fermentacji nastawów cukrowych.

    Przepis na 25 litrów nastawu:
    W pojemniku fermentacyjnym rozpuścić 7 kg cukru w 6 l gorącej wody. Po czym dodaj kolejne 15 l zimnej wody. Po wystudzeniu płynu do temperatury 30-35 stopni wsyp zawartość saszetki i starannie wymieszaj. Całość poddaj fermentacji w temperaturze 25-28 stopni w ciągu 24-96 h.

    Drożdże Turbo Yeast mogą być również używane do nastawów owocowych lub zbożowych, po odpowiednim dostosowaniu ilości dodawanego cukru.

    Cena:18.00
  • DROŻDŻE GORZELNICZE TURBO 48 H - 150 g (BROWIN)

    Winiarstwo

    Turbo Yeast to połączenie aktywnych, wysokoalkoholizujących drożdży gorzelniczych z precyzyjnie opracowaną dla nich pożywką. Gwarancja szybkiej, czystej i wydajnej fermentacji nastawów cukrowych.

    Przepis na 25 litrów nastawu:
    W pojemniku fermentacyjnym rozpuścić 7 kg cukru w 6 l gorącej wody. Po czym dodaj kolejne 15 l zimnej wody. Po wystudzeniu płynu do temperatury 30-35 stopni wsyp zawartość saszetki i starannie wymieszaj. Całość poddaj fermentacji w temperaturze 25-28 stopni w ciągu 2-5 dni.

    Drożdże Turbo Yeast mogą być również używane do nastawów owocowych lub zbożowych, po odpowiednim dostosowaniu ilości dodawanego cukru.

    Cena:12.50
  • DROŻDŻE GORZELNICZE TURBO GROM 72 H - 120 g (BROWIN)

    Winiarstwo

    Turbo Yeast Grom 72 h to połączenie aktywnych, wysokoalkoholizujących drożdży gorzelniczych z precyzyjnie opracowaną dla nich pożywką. Gwarancja szybkiej, czystej i wydajnej fermentacji nastawów cukrowych.

    Przepis na 25 litrów nastawu:
    W pojemniku fermentacyjnym rozpuścić 7 kg cukru w 6 l gorącej wody. Po czym dodaj kolejne 15 l zimnej wody. Po wystudzeniu płynu do temperatury 30-35 stopni wsyp zawartość saszetki i starannie wymieszaj. Całość poddaj fermentacji w temperaturze 25-28 stopni w ciągu 3-5 dni.

    Drożdże Turbo Yeast Grom 72 h mogą być również używane do nastawów owocowych lub zbożowych, po odpowiednim dostosowaniu ilości dodawanego cukru.

    Cena:10.50
  • DROŻDŻE SUSZONE ENOVINI WS do win stołowych, białych, różowych i czerwonych - 7 g (BROWIN)

    Winiarstwo

    Enovini WS aktywne, suszone drożdże winiarskie.

    Szybka fermentacja do 13% alkoholu.
    Nadaje winom świeżość, owocową nutę i zrównoważony smak.
    Porcja na 10-35 litrów wina.

    Sposób użycia:
    Drożdże Enovini WS nie wymagają wstępnego namnażania. Zawartość torebeczki wymieszać w 100 ml przegotowanej i wystudzonej do temperatury 35 stopni wody. Całość pozostawić na 20 minut i po tym czasie wlać do balonu z nastawem wina.

    Cena:3.80
  • DROŻDŻE SUSZONE ENOVINI do win owocowych, czerwonych i białych - 7 g (BROWIN)

    Winiarstwo

    Enovini aktywne, suszone drożdże winiarskie.

    Doskonała mieszanka drożdży winiarskich.
    Szybka fermentacja do 18% alkoholu.
    Wspaniały bukiet wina.
    Porcja na 10-35 litrów wina.

    Sposób użycia:
    Drożdże Enovini nie wymagają wstępnego namnażania. Zawartość torebeczki wymieszać w 100 ml przegotowanej i wystudzonej do temperatury 35 stopni wody. Całość pozostawić na 20 minut i po tym czasie wlać do balonu z nastawem wina.

    Cena:3.80
  • DROŻDŻE SUSZONE FERMICRU VR5 do win czerwonych - 7 g (BROWIN)

    Winiarstwo

    Fermicru VR5 aktywne, suszone drożdże winiarskie.
    Porcja na 10-35 litrów wina.

    Sposób użycia:
    Drożdże Fermicru VR5 nie wymagają wstępnego namnażania. Zawartość torebeczki wymieszać w 100 ml przegotowanej i wystudzonej do temperatury 35 stopni wody. Całość pozostawić na 20 minut i po tym czasie wlać do balonu z nastawem wina.

    Cena:4.30
  • Zobacz wszystkie | Strony: 1 2 3 Następna »