Promocja dnia!
Reklama

Winiarstwo

Drożdże, pożywki, wężyki, korki, rurki do fermentacji, winomierze itp.

  • Zobacz wszystkie | Strony: Winiarstwo
  • BUTELKA Z HERMETYCZNYM ZAMKNIĘCIEM OKRĄGŁA KOLOR - 1 L (BROWIN)

    Winiarstwo

    Butelka kolorowa (dostępnych 6 kolorów) , okrągła, zamykana szczelnie na kapsel druciany.
    -1 sztuka hermetycznego kapsla z drutu w komplecie,
    - kapsel z drutu .

    Szkło posiada wszelkie atesty zezwalające na kontakt z produktami spożywczymi.

    Użytkowanie:
    Butelek nie wolno myć w gorącej wodzie zbyt wysoka temperatura mogłaby spowodować uszkodzenie szkła. Zalecane jest mycie szkła w letniej wodzie z dodatkiem środków dezynfekcyjnych np.pirosiarczyn potasu. Butelka nie jest przystosowana do przechowywania napojów gazowanych, np.:piwa.

    W KOMENTARZU NA KOŃCU ZAMÓWIENIA PROSZĘ NAPISAĆ NUMER WYBRANEJ BUTELKI.

    Cena:10.00
  • DROŻDŻE GORZELNICZE TURBO GROM 72 H - 120 g (BROWIN)

    Winiarstwo

    Turbo Yeast Grom 72 h to połączenie aktywnych, wysokoalkoholizujących drożdży gorzelniczych z precyzyjnie opracowaną dla nich pożywką. Gwarancja szybkiej, czystej i wydajnej fermentacji nastawów cukrowych.

    Przepis na 25 litrów nastawu:
    W pojemniku fermentacyjnym rozpuścić 7 kg cukru w 6 l gorącej wody. Po czym dodaj kolejne 15 l zimnej wody. Po wystudzeniu płynu do temperatury 30-35 stopni wsyp zawartość saszetki i starannie wymieszaj. Całość poddaj fermentacji w temperaturze 25-28 stopni w ciągu 3-5 dni.

    Drożdże Turbo Yeast Grom 72 h mogą być również używane do nastawów owocowych lub zbożowych, po odpowiednim dostosowaniu ilości dodawanego cukru.

    Cena:11.00
  • DROŻDŻE SUSZONE FERMIVIN do win białych i czerwonych - 7 g (BROWIN)

    Winiarstwo

    Fermivin aktywne, suszone drożdże winiarskie.
    Porcja na 10-35 litrów wina.

    Sposób użycia:
    Drożdże Fermivin nie wymagają wstępnego namnażania. Zawartość torebeczki wymieszać w 100 ml przegotowanej i wystudzonej do temperatury 35 stopni wody. Całość pozostawić na 20 minut i po tym czasie wlać do balonu z nastawem wina.

    Cena:4.50
  • KLAROWIN do klarowania win i soków - 10 g (BROWIN)

    Winiarstwo

    Klarowin (bentonit) to skuteczny środek do klarowania win i soków. Po napęcznieniu w wodzie wykazuje silne właściwości adsorpcyjne. Wiąże w swej strukturze różnego typu substancje, głównie białka, powodując ich osadzanie. Jest środkiem w pełni bezpiecznym. Nie wchodzi w reakcje z winem.

    Dawkowanie: Stosować w proporcji 1 g Klarowinu na 1 litr wina (soku). Zawartość torebki wystarcza na 10 litrów.

    Sposób użycia: Odpowiednią porcję Klarowinu wsypać do 100 ml wody i wymieszać. Pozostawić na dobę często mieszając. Uzyskaną zawiesinę wlać do klarowanego płynu i dokładnie wymieszać. Efekty klarowania widoczne są już po kilku dniach.

    Cena:1.80
  • KOREK DO BALONU 28/26 mm (BIOWIN)

    Winiarstwo

    Charakterystyka produktu:
    Dostępny w sprzedaży korek posiada atesty PZH dopuszczające je do kontaktu z produktami spożywczymi. Korek zaopatrzony jest w otwór, w którym można zamontować rurkę fermentacyjną (szklaną lub plastikową). Wykonany z PCV.

    Użytkowanie:
    Korki syntetyczne do balonów- zaleca się przed użyciem, dokładnie je wymyć ciepłą wodą z płynem do mycia naczyń, następnie dokładnie go osuszyć. Ma to na celu usunięcie warstwy silikonu pozostałego po etapie produkcji, który może przyczynić się do wysunięcia się korka z balonu w trakcie fermentacji lub zsunięcia w przypadku kapturów gumowych.

    Dopasowane są do:
    - gąsiorów o pojemności 5 litrów.

    Cena:2.00
  • KOREK DO BALONU 33/29 mm (BIOWIN)

    Winiarstwo

    Charakterystyka produktu:
    Dostępny w sprzedaży korek posiada atesty PZH dopuszczające je do kontaktu z produktami spożywczymi. Korek zaopatrzony jest w otwór, w którym można zamontować rurkę fermentacyjną (szklaną lub plastikową). Wykonany z PCV.

    Użytkowanie:
    Korki syntetyczne do balonów- zaleca się przed użyciem, dokładnie je wymyć ciepłą wodą z płynem do mycia naczyń, następnie dokładnie go osuszyć. Ma to na celu usunięcie warstwy silikonu pozostałego po etapie produkcji, który może przyczynić się do wysunięcia się korka z balonu w trakcie fermentacji lub zsunięcia w przypadku kapturów gumowych.
    Dopasowane są do:
    - gąsiorów o pojemności 5 L,
    - balonów o pojemności 5 i 10 L.

    Cena:2.20
  • KOREK DO BALONU 41/37 mm (BIOWIN)

    Winiarstwo

    Charakterystyka produktu:
    Dostępny w sprzedaży korek posiada atesty PZH dopuszczające je do kontaktu z produktami spożywczymi. Korek zaopatrzony jest w otwór, w którym można zamontować rurkę fermentacyjną (szklaną lub plastikową). Wykonany z PCV.

    Użytkowanie:
    Korki syntetyczne do balonów- zaleca się przed użyciem, dokładnie je wymyć ciepłą wodą z płynem do mycia naczyń, następnie dokładnie go osuszyć. Ma to na celu usunięcie warstwy silikonu pozostałego po etapie produkcji, który może przyczynić się do wysunięcia się korka z balonu w trakcie fermentacji lub zsunięcia w przypadku kapturów gumowych.

    Cena:2.50
  • KOREK DO BALONU 43/40 mm (BIOWIN)

    Winiarstwo

    Charakterystyka produktu: Dostępny w sprzedaży korek posiada atesty PZH dopuszczające je do kontaktu z produktami spożywczymi. Korek zaopatrzony jest w otwór, w którym można zamontować rurkę fermentacyjną (szklaną lub plastikową). Wykonany z PCV.

    Użytkowanie :
    Korki syntetyczne do balonów- zaleca się przed użyciem, dokładnie je wymyć ciepłą wodą z płynem do mycia naczyń, następnie dokładnie go osuszyć. Ma to na celu usunięcie warstwy silikonu pozostałego po etapie produkcji, który może przyczynić się do wysunięcia się korka z balonu w trakcie fermentacji lub zsunięcia w przypadku kapturów gumowych.

    Dopasowane są do:
    - balonów o pojemności 10 litrów,
    - balonów o pojemności 15 litrów,
    - balonów o pojemności 20 litrów,
    - balonów o pojemności 25 litrów,
    - balonów o pojemności 34 litry.

    Cena:2.70
  • KOREK STOŻKOWY d23/18 mm - 10 szt. (BROWIN)

    Winiarstwo

    Korek z korka, stożkowy dopasowany do butelek o średnicy wewnętrznej szyjki ok 18-21 mm.

    Cena:10.00
  • PIROSIARCZYN POTASU do stabilizacji nastawów i win oraz dezynfekcji - 10 g (BROWIN)

    Winiarstwo

    Pirosiarczyn Potasu jest środkiem powszechnie stosowanym w winiarstwie do stabilizacji moszczów i gotowych win. Zapobiega rozwojowi bakterii, grzybów i dzikich drożdży. Stabilizuje barwę i klarowność wina. Może być również stosowany do odkażania naczyń, sprzętu winiarskiego i piwowarskiego.

    Stabilizacja nastawu: Dawkowanie: 1 g Pirosiarczynu Potasu na 3-5 litrów nastawu.
    Sposób użycia: Odpowiednią porcję Pirosiarczynu Potasu rozpuścić w 50-100 ml wody. Dodać do nastawu i wymieszać.

    Stabilizacja wina: Dawkowanie: 1 g Pirosiarczynu Potasu na 10 litró wina.
    Sposób użycia: Odpowiednią porcję Pirosiarczynu Potasu rozpuścić w 50-100 ml wody. Dodać do wina i wymieszać.

    Odkażanie: Dawkowanie: 10 g Pirosiarczanu Potasu na 2 litry wody.
    Sposób użycia: Rozpuścić Pirosiarczyn Potasu w wodzie. Używać do mycia i dezynfekcji wszelkiego rodzaju sprzętu winiarskiego i piwowarskiego: balonów, butelek, pojemników fermentacyjnych, pras, beczek, akcesoriów.

    Cena:2.50
  • WYRÓB WINA I PIWA DOMOWEGO - moim hobby/książka (BIOWIN)

    Winiarstwo

    Napisana przystępnym językiem książka stanowi poradnik zarówno dla początkujących jak i zaawansowanych domowych winiarzy i piwowarów. Zawiera cenne wskazówki dotyczące poszczególnych etapów przygotowania trunków, propozycje niezbędnego sprzętu i wytyczne, co do stosowania przyrządów pomiarowych, w tym przykłady obliczeń kwasowości, dodatku cukru i zawartości alkoholu. Dodatkowo znaleźć możemy w niej ponad 40 przepisów pozwalających przyrządzić doskonałe wina, piwa i miody pitne.

    Cena:12.00
  • Zobacz wszystkie | Strony: Winiarstwo