Promocja dnia!
Reklama

Winiarstwo

Drożdże, pożywki, wężyki, korki, rurki do fermentacji, winomierze itp.

  • Zobacz wszystkie | Strony: Winiarstwo
  • BUTELKA Z HERMETYCZNYM ZAMKNIĘCIEM OKRĄGŁA KOLOR - 1 L (BROWIN)

    Winiarstwo

    Butelka kolorowa (dostępnych 6 kolorów) , okrągła, zamykana szczelnie na kapsel druciany.
    -1 sztuka hermetycznego kapsla z drutu w komplecie,
    - kapsel z drutu .

    Szkło posiada wszelkie atesty zezwalające na kontakt z produktami spożywczymi.

    Użytkowanie:
    Butelek nie wolno myć w gorącej wodzie zbyt wysoka temperatura mogłaby spowodować uszkodzenie szkła. Zalecane jest mycie szkła w letniej wodzie z dodatkiem środków dezynfekcyjnych np.pirosiarczyn potasu. Butelka nie jest przystosowana do przechowywania napojów gazowanych, np.:piwa.

    W KOMENTARZU NA KOŃCU ZAMÓWIENIA PROSZĘ NAPISAĆ NUMER WYBRANEJ BUTELKI.

    Cena:10.00
  • DROŻDŻE GORZELNICZE TURBO GROM 72 H - 120 g (BROWIN)

    Winiarstwo

    Turbo Yeast Grom 72 h to połączenie aktywnych, wysokoalkoholizujących drożdży gorzelniczych z precyzyjnie opracowaną dla nich pożywką. Gwarancja szybkiej, czystej i wydajnej fermentacji nastawów cukrowych.

    Przepis na 25 litrów nastawu:
    W pojemniku fermentacyjnym rozpuścić 7 kg cukru w 6 l gorącej wody. Po czym dodaj kolejne 15 l zimnej wody. Po wystudzeniu płynu do temperatury 30-35 stopni wsyp zawartość saszetki i starannie wymieszaj. Całość poddaj fermentacji w temperaturze 25-28 stopni w ciągu 3-5 dni.

    Drożdże Turbo Yeast Grom 72 h mogą być również używane do nastawów owocowych lub zbożowych, po odpowiednim dostosowaniu ilości dodawanego cukru.

    Cena:11.00
  • DROŻDŻE SUSZONE FERMIVIN do win białych i czerwonych - 7 g (BROWIN)

    Winiarstwo

    Fermivin aktywne, suszone drożdże winiarskie.
    Porcja na 10-35 litrów wina.

    Sposób użycia:
    Drożdże Fermivin nie wymagają wstępnego namnażania. Zawartość torebeczki wymieszać w 100 ml przegotowanej i wystudzonej do temperatury 35 stopni wody. Całość pozostawić na 20 minut i po tym czasie wlać do balonu z nastawem wina.

    Cena:4.50
  • PIROSIARCZYN POTASU do stabilizacji nastawów i win oraz dezynfekcji - 10 g (BROWIN)

    Winiarstwo

    Pirosiarczyn Potasu jest środkiem powszechnie stosowanym w winiarstwie do stabilizacji moszczów i gotowych win. Zapobiega rozwojowi bakterii, grzybów i dzikich drożdży. Stabilizuje barwę i klarowność wina. Może być również stosowany do odkażania naczyń, sprzętu winiarskiego i piwowarskiego.

    Stabilizacja nastawu: Dawkowanie: 1 g Pirosiarczynu Potasu na 3-5 litrów nastawu.
    Sposób użycia: Odpowiednią porcję Pirosiarczynu Potasu rozpuścić w 50-100 ml wody. Dodać do nastawu i wymieszać.

    Stabilizacja wina: Dawkowanie: 1 g Pirosiarczynu Potasu na 10 litró wina.
    Sposób użycia: Odpowiednią porcję Pirosiarczynu Potasu rozpuścić w 50-100 ml wody. Dodać do wina i wymieszać.

    Odkażanie: Dawkowanie: 10 g Pirosiarczanu Potasu na 2 litry wody.
    Sposób użycia: Rozpuścić Pirosiarczyn Potasu w wodzie. Używać do mycia i dezynfekcji wszelkiego rodzaju sprzętu winiarskiego i piwowarskiego: balonów, butelek, pojemników fermentacyjnych, pras, beczek, akcesoriów.

    Cena:2.50
  • Zobacz wszystkie | Strony: Winiarstwo